Hirdetés

AMD-s veteránt igazolt a Tesla



|

Jim Keller a robotpilóta funkciót fejlesztő hardveres csapatot vezeti majd.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Tesla nagyon koncentrál a sofőr nélküli funkcióra. Ezt Elon Musk is megjegyezte, és most újabb bizonyíték van rá, hogy a robotpilóta az egyik elsődleges dolog a fejlesztésekben. 

Hirdetés

A Tesla átigazolta magához Jim Kellert, aki ezentúl a robotpilóta fejlesztését végző hardveres csapatot vezeti majd. 

Jim Keller az AMD-nél többek között az Athlon K7 és a Zen architektúrákon dolgozott, míg az Apple-nél az A4-es és az A5-ös lapkák tervezésében segített. 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Keller a Teslának egyedi chipeket tervez majd. Azt sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen kihívások várnak rá, de a sofőr nélküli technológia nagyon összetett és nagy teljesítményt igényel. 

Sok a megoldatlan probléma is, főként az emberi tényezővel és a váratlan viselkedéssel kapcsolatban - ezeknél mindig nagy szerepet játszhat a hardver. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.