Hirdetés

Ezt tudjuk eddig az Intel Whiskey Lake-U és Amber Lake-Y processzorairól



|

Úton vannak az Intel laptopokba, táblagépekbe és hibridekbe kerülő, következő-generációs chipjei.

Hirdetés

Az Intel rengeteg újdonságot villantott az idei Computexen, a legnagyobb érdekességekről külön, részletes összefoglalóval jelentkeztünk. Akadnak persze további apróságok is, mint az Intel laptopokba, táblagépekbe vagy hibridekbe kerülő, következő-generációs chipjei. A cég két számjegyű teljesítménynövekedést ígér, bár az új CPU-k továbbra is a nyolcadik-generációs Core szériát erősítik, és 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek. 

Hirdetés

Túl sok részletet nem árult el az Intel a Whiskey Lake-U és az Amber Lake-Y processzorokról, de azért örömteli, hogy legalább mobilos fronton is terveznek valamit. Erre szükség is van, hiszen az AMD és a Qualcomm egyre nagyobb nyomást gyakorol a szektorban. 

Az Intel Whiskey Lake-U processzorok a jelenlegi Kaby Lake Refresh vonalat váltják majd le az alacsony fogyasztású laptopokban. Valószínűleg 4-magos, 15 wattos modellekkel számolhatunk. 

Az Amber Lake-Y ezzel szemben az első nyolcadik-generációs chipeket hozza el az Y szériába, ami azt jelenti, hogy a 2016-os Core M3-7Y30, a Core i5-7Y54 és a Core i7-7Y75 frissülnek. Az ilyen lapkák általában lapos és könnyű, passzív hűtésű gépekbe kerülnek, vagyis akár táblagépekbe és stick PC-kbe is ideálisak. 

Az Intel szerint akár 140 különböző eszközre is számíthatunk idén ősszel, amelyek ezekre az új chipekre alapoznak majd. 

Még több Computex 2018-as hírért, cikkért és videóért látogass el a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkra!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.