Hirdetés

Fotónyomtatás 3D-ben



|

Egy érdekes ötlet született a 3D-s nyomtatás lehetőségeinek a kihasználására.

Hirdetés

A 3D-s nyomtatásban nagy lehetőségek rejlenek, ebben mindenki egyetért. Talán abban is, hogy az igazi elterjedésére még várni kell néhány évet, ugyanis a technológia egyelőre nem a legolcsóbb. Addig is számos olyan elképzelés születik, amely a legkülönfélébb területen tudja hasznosítani a 3D-s nyomtatást. Amanda Gassaei például arra gondolt, hogy fotókat nyomtat ki 3D-ben. 

Fontos kiemelni, hogy ezúttal nem valódi 3D-s nyomtatásról van szó, némi csalással érik el a kívánt hatást a képek esetében. Mivel a 3D-s képek rögzítésére a jelenlegi átlagfényképezők nem igazán képesek, ezért trükközni kellett a sima fotókkal. 

Ehhez egy Objet Connex500-as 3D-nyomtatót és néhány egyedi algoritmust alkalmaztak. A folyamat során átkonvertálták a fotókat fekete-fehérre, majd a különböző szürke színekhez eltérő nyomtatási sűrűséget rendeltek, pixelenként. Az eredmény eltérő vastagságot hozott egy 2D-s képen, ami a valóságban 3D-snek hat. Az elképzelés megvalósításáról bővebben itt lehet olvasni. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.