Hirdetés

KöMaL verseny a PC World Online-on is!



|

A nagy múltú lap internetes ponversenyt hirdet.

Hirdetés

A verseny célja, hogy olyan diákok is bekapcsolódjanak a matematika, fizika, vagy informatika témakörében folyó versenyekbe, akiknek kevesebb idejük jut a KöMaL feladatainak pontos kidolgozására és beküldésére. Ezzel kívánnak a szervezők lehetőséget adni arra, hogy érdekes feladatokon töprengjenek, és hónapról-hónapra összemérjék tudásukat.

 

A versenyben hónapról-hónapra a forduló elején mindhárom tantárgyból korcsoportonként 5 tesztfeladatot tűznek ki. A korcsoportok a következők:
matematika: 5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-10. osztály, 11-12. osztály;
fizika: 5-8. osztály, 9-10. osztály, 11-12. osztály;
informatika: 5-8. osztály, 9-10. osztály, 11-12. osztály.

 

A feladatsorok megoldására egy hónap áll rendelkezésre, de a feladatok pontértéke háromnaponként eggyel csökken. Azaz egy tizenegy napja kitűzött feladatsor 10 pontos feladatának helyes megoldására már csak 7 pont jár.

 

A verseny feladatait döntően a KöMaL és korábbi versenyek feladataiból válogatják. A szervezők igyekeznek érdekes, színes, tanulságos, szórakoztató, ugyanakkor nem túl nehéz feladatokat kitűzni. Többségük a tantárgy irányt érdeklődő diákok számára általában megoldható ,,tanórai'' feladat, de kisebb részük néhány nap fejtörést okozhat. Valószínűleg a felsőbb évfolyamok diákjainak az érettségire való felkészülésben is hasznos lehet egy-egy feladatsor megoldása.

 

Természetesen a verseny nem csak l'art pour l'art folyik. a tanév végén eredményhirdetést tartanak, ahol a szponzorok díjai fognak gazdára találni.

 

Versenyek és nevezés

 

Összesen 3 tantárgyból külön-külön és a három tantárgyból együtt is indul verseny. A matematika, fizika és informatika versenyekben értelemszerűen csak az adott tantárgy feladatainak megoldását várják. Az egyes tantárgyak versenyébe mindenki az első feladatsor beküldésével automatikusan benevez.

 

Az összetett versenyben mindhárom tantárgy feladatait meg kell oldaniuk az indulóknak. Ha valaki a verseny folyamán legalább két tantárgyból beküld megoldást a saját korcsoportjában, akkor automatikusan bekerül az összetett versenybe is.

 

Az alsó tagozatosok - osztálytól függetlenül - egymással versenyeznek. Ők matematikából az 5-6., fizikából és informatikából az 5-8. korcsoport feladatait oldják meg.

Az 5-12. osztályosok a saját évfolyamtársaikkal versenyeznek az osztályuknak megfelelő korcsoport feladatsorainak megoldásával.

 

Az abszolút kategóriában az érettségizettek versenyeznek egymással és azokkal, akik évfolyamuktól függetlenül megoldják az adott tantárgy vagy az összetett verseny összes korcsoportjának feladatsorát. Az az 5-12. évfolyamos diák, aki egy adott tantárgy legalább két korcsoportjának feladatsorát beküldi, automatikusan bekerül a tantárgy abszolút versenyébe. Az a diák, aki legalább két tantárgy legalább két korcsoportjának feladatsorát megoldja, automatikusan bekerül az abszolút összetett versenybe.

 

Regisztráció

A versenyben való induláshoz ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. A regisztráció folyamán mindenki választhat magának egy nevet, amellyel a játékban szerepel. Javasoljuk, hogy mindenki a teljes nevét használja, de természetesen megengedett a különböző művészi álnevek használata is. Nem választható olyan név, amely a jó ízlésbe ütközik, mások számára sértő, könnyen összetéveszthető más nevekkel, vagy más módon félrevezető.

A KöMaL fórum résztvevői - ugyanazzal a névvel és jelszóval - automatikusan jogot kapnak a tesztversenyben való indulásra is, nekik regisztrálniuk sem kell magukat. Megfordítva, a tesztverseny résztvevői jogot kapnak a fórumban való hozzászólásra. A fórumból való esetleges kitiltás a tesztversenyben való részvétel felfüggesztését is maga után vonja.

 

Az első feladatsor

Az első feladatsor október 15-én, hétfőn 0:00 órakor jelenik meg.

 

Kérdéseivel, problémáival a verseny szervezőihez fordulhat.

E-mail: tesztverseny@komal.hu

Fórum: KöMaL Tesztverseny

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.