Hirdetés

Komoly nyakproblémákhoz vezet az okostelefon-használat



|

Kiropraktőr szakemberek szerint megterheli a nyakunkat, hogy állandóan az okostelefont nézzük.

Hirdetés

Kanadai kiropraktőr szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több ember fordul hozzájuk az úgynevezett text neck, vagyis üzenetnyak problémával. Ez akkor fordul elő, amikor valaki gyakran nézi az okostelefonját. 

Hirdetés

Mivel manapság nagyon sokat használjuk az okostelefonjainkat, a probléma minden korcsoportot érint, és a legtöbben nem is tudnak róla, hogy mi történik velük. 

Dr. Krista Revenberg szerint minden alkalommal, amikor előre döntjük a fejünket az okostelefon irányába, plusz nyomás terheli meg a gerincünket. Mindez végül krónikus fájdalmat okoz

A szakember kitért arra is, hogy miután elindult a Pokémon GO-láz, a várótermek a csontkovács, kiropraktőr és manuálterapeuta szakembereknél tele voltak fiatalokkal, akik okostelefont nyomkodtak. 

Mit lehetne tenni a kellemetlenségek enyhítése érdekében? A szemek pihentetése mellett a nyakon is segít a 20-20-20-as szabály. Minden 20. percben nézzünk legalább 20 méterre előre, 20 másodpercig. A gyakori szünet és az izmok nyújtása is segít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.