Hirdetés

Újra indul a Robotprogramozó Csapatverseny



|

Az országos versenyre az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákcsapatainak jelentkezését várják.

Hirdetés

Szerencsére egyre könnyebben találhatnak kihívást hazánk fiatal robotprogramozói. A HelloWorld által rendezett Robotcsata és az FLL regionális döntők - amelynek budapesti döntőjén mi is ott voltunk - után újra elindul a Robotprogramozó Országos Csapatverseny, amelyet immár hetedik alkalommal írtak ki szervezői, és jelenleg a legnagyobb múlttal rendelkezik a hazai robotversenyek körében. A
Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, a Soproni Széchenyi István Gimnázium és a Színvonalas Oktatásért Nevelésért Alapítvány által közösen szervezett kihívásra idén is közel 100 darab 2-3 fős csapat jelentkezését várják, és vélhetően a népes mezőnyben idén is Magyarország legjobb robotvezérlői küzdhetnek meg egymással elsőként a soproni, a hajdúböszörményi és a kecskeméti regionális fordulókban, majd az április 23-án tartandó kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumi döntőben.

Hirdetés


A verseny különlegessége, hogy a csapatoknak egy előre definiált Mindstorms NXT vagy EV3 robottal kell versenyezniük, és mivel átépítésre nincs lehetőség, a kihívás tisztán a résztvevők programozói tudásáról szól, akiknek a helyszínen mindössze 90 percük van arra, hogy a lehető legjobb eredménnyel teljesítsék a kitűzött feladatokat.

Kedvet kaptál? További információ és jelentkezés: banyai-kkt.sulinet.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.