Hirdetés

5 GHz-es szuperprocesszor az AMD-től



|

800 dollárba kerül majd a CPU, ami talán az Intelt is komolyan megizzasztja.

Hirdetés

A legfrissebb pletykák szerint az AMD egy figyelemreméltó processzor bemutatására készül: a CPU állítólag 5 GHz-es órajellel érkezne, méghozzá bármilyen tuningmegoldások nélkül. Amíg az NVIDIA a videokártyák piacának a legfelsőbb szegmensét uralja jelenleg, addig hasonló helyzetbe hozná magát az AMD a processzorok tekintetében. 

Az akár Intelnek is fejtörést okozó modell 795 dollárba kerülne, és FX Centurion Super Processor néven kerülne forgalomba, a Piledriver architektúrára építkezve. A jelenlegi csúcsmodell FX-8350 egyébként Turbo Core technológiával 4,2 GHz-es órajelet képes elérni. 

Azt nem tudni, hogy az újdonság hány maggal dolgozna, annyi viszont bizonyos, hogy a léghűtéses, hagyományos megoldások elegendőek lesznek a számára. Egy 5 GHz-es órajel viszont azt jelenti, hogy a tuningbarát felhasználók kezében pár nap alatt rekordok születhetnek majd a sebesség tekintetében. Az AMD egyelőre nem foglalt állást a processzor létezésével kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.