Hirdetés

7 nm-es mobilprocesszorokat tesztel a TSMC



|

2018-ban jöhetnek a 7 nm-es processzorokkal szerelt eszközök a boltokba.

Hirdetés

A Samsung egy ideje már megkezdte a 10 nm-es lapkakészletek sorozatgyártását, a TSMC pedig értelemszerűen nem akar lemaradni. 

Hirdetés

A TSMC éppen ezért elkezdte a 7 nm-es mobilprocesszorok tesztjét. A tényleges sorozatgyártás persze nem mostanság kezdődik, az első ilyen lapkákra építő okostelefonok csak 2018-ban kerülhetnek a boltokba. Mivel az eddigi legnagyobb nehézséget a 7 nm-es technológia okozza, ezért mindenképp örömteli a haladás. 

A mostani mérföldkő után a TSMC valószínűleg tudja tartani a lépést a terveivel, és 2017 második felében már megkezdi a gyártást (de még nem a tömeges termelést). 

A Samsung sem marad le a versenyben, ugyanakkor egyes jelentések szerint most jobban kellene figyelniük a 10 nm-es gyártásra, ugyanis ha a saját lapkakészleteiket helyezik előtérbe, akkor a Qualcomm inkább a TSMC-hez viszi a Snapdragon 830-at. Mindezt hivatalosan még nem erősítették meg. 

A 10 és a 7 nm-es technológiák nem csak a teljesítményben hoznak majd növekedést, de a fogyasztásban is csökkenést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.