Hirdetés

A Zalman az AMD oldalán belép a videokártyák piacára



|

A koreai hűtésspecialista három grafikus vezérlővel vág bele az új üzletágba.

Hirdetés

Az elsősorban hűtésspecialistaként és remek házak gyártójaként ismert koreai Zalman úgy döntött, belép a grafikus vezérlők üzletágába, az AMD partnereként. Kezdetben három videokártyát kínálnak majd.

 

Bár a Zalman lépése meglepő, ennek ellenére logikus, ugyanis számos hűtőjüket más gyártók már használják az AMD vezérlőkön. A nyomtatott áramköri lapokat így a Zalman könnyen beszerezheti például az HIS-től, a TUL-tól vagy a PC Partnertől, utána pedig már csak a saját hűtőit kell rájuk tegye.

 

Képforrás: Overclockers.ua

 

Az Overclockers.ua információ szerint a Zalman kezdeti kínálata három kártyából áll majd. Ebből kettő az AMD Barts magjára épül: a Radeon HD 6870 és a HD 6850. A harmadik a Juniper XT GPU-t használja, és a HD 6770 lesz az.

 

Annak ellenére, hogy a videokártyákra Zalman hűtő kerül, a GPU és a memória órajelei megegyeznek a referenciamodellével, tehát csak a hűtésben lesznek különbözőek. A megjelenésekről egyelőre nem tudni semmit, azonban a kártyák árai a fenti sorrend szerint 190, 168 és 124 dollár környékén alakulhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.