Hirdetés

AMD Phenom: langyos fogadtatás



|

Úgy tűnik, beigazolódnak a pletykák.

Hirdetés

A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, november 19-én az AMD útjára bocsátotta a Phenom CPU asztali gépekbe szánt változatát (alias Barcelona, K10), de csak 2,2 és 2,3 gigahertzes órajeleken. A Phenom 9500-as és 9600-as az AMD ígérete szerint nagy mennyiségben hozzáférhető. Pár hét múlva kiderül, hogy ez valóban így van-e, hogy megjelennek-e a boltok polcain.

A Phenom az AMD Spider (pók) nevű, megszállott végfelhasználóknak szánt platformja részeként látott napvilágot. A Spider része egy Radeon HD 3800-as sorozatú GPU-ra (alias RV670) épülő grafikus vezérlő és egy Series 7 lapkakészletre épülő, CrossfireX kompatibilis alaplap, azaz minden lényeges eleme az AMD-től származik. A pletykák az árakat tekintve is szinte pontosnak bizonyultak. Ezres tételben a 9500-as Phenom 251 amerikai dollár, míg a 9600-as 283 dollár. Összehasonlításképp, a 2,4 gigahertzes órajelű, négymagos Intel Core 2 Quad Q6600 260 dollárba kerül ugyanilyen tételben. A bejelentéssel párhuzamosan megjelent tesztek tanulsága szerint (két jelentősebb példa az Anandtech és HardOCP) a Phenomok maguk mögé utasítják az Athlon 64 X2-őket a legtöbb helyzetben, de az előbb említett, árban és órajelben igencsak hasonlatos Intel CPU jobb ár-teljesítmény arányú.

 

Problémák a megjelenéssel, négymagos öngól>>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.