Hirdetés

Az NVIDIA befűt az AMD-nek



|

Az NVIDIA elhappolta konkurense elől a PhysX kártyákat gyártó Ageiat.

Hirdetés

2007 novemberében az AMD úgy döntött, hogy nem vásárolja meg a fizikai gyorsítókártyák atyját -- az Ageiat --, aminek fő oka valószínűsíthetően az ATI beolvasztása miatt elszenvedett költségvetési hiány volt. Az elmaradt lépést megtette helyette a rivális NVIDIA, ahol nemrégiben még a szintén fizikai gyorsítással foglalkozó Havok felvásárlása volt a cél, de az Intel gyorsabb volt náluk -- az üzlet még tavaly szeptemberben köttetett.

 

 

ageia.jpg

 

A valósághű effektek számolása szinte gyerekjátéknak tűnik fizikai gyorsítókártyával.

 

A felvásárlás financiális oldaláról még semmit sem tudni, erre még várni kell a holnapi részletes bejelentésig. Kérdés, hogy az AMD/ATI mit fog tenni ezt követően, figyelembe véve azon kijelentésüket, hogy a GPU-val számított fizika a DirectX 11 megjelenéséig egy elvetélt ötlet, amiben lehet valami igazság, figyelembe véve az NVIDIA és Intel lépéseit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.