Hirdetés

Bemutatkozott az AMD Radeon HD 6990



|

Az AMD zászlóshajója Szingapúrban mutatta meg magát: két Cayman GPU, 4 GB GDDR5-ös memória.

Hirdetés

Az AMD Szingapúrban mutatta meg vadiúj zászlóshajóját, a Radeon HD 6990-es videokártyáját, amelyet Antilles néven is emlegetnek. A kártyát eredetileg 2010. végén tervezték kiadni, a csúszást követően az AMD jelenlegi álláspontja szerint a HD 6990 az idei első negyedév végén kerülhet a boltok polcaira.

 

A Radeon HD 6990 két darab 40nm-es Cayman GPU-t tartogat, továbbá 4 gigabájt GDDR5-ös memóriát. A 3072 stream processzorral operáló kártya 2 x 256 bites memóriabuszt használ, a hűtésről egy dual slotos, egy ventilátorral ellátott hűtőegység gondoskodik.

 

Ahogyan az a képen is látható, a Radeon HD 6990 meglehetősen hosszú. A most bemutatott verzió egy nyolctűs és egy hattűs PCIe csatlakozóval rendelkezik, a végleges változatra azonban várhatóan két nyolctűs kerül. A CrossFireX-támogatásnak hála a monstrumból egyszerre kettőt is használhatunk. Kimenetek tekintetében egy DVI és négy mini DisplayPort található a vezérlőn, amelynek árazásáról még nem derült ki semmi. Valószínűleg valamivel 500 dollár fölött lesz az árcédulán szereplő összeg, hiszen nagyjából ennyibe kerül az NVIDIA jelenlegi legerősebb ajánlata, az egy-GPU-s GeForce GTX 580.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.