Hirdetés

Core M CPU fért az Intel pendrive méretű gépébe



|

Új szintre emelte a pendrive méretű gépek teljesítményét az Intel.

Hirdetés

Mostanában gombamód szaporodtak a pendrive méretű számítógépek, és mindegyik PC stickben közös volt, hogy Intel Atom Cherry Trail processzorral érkezett. 

Hirdetés

Az Intel most egy fokozattal feljebb kapcsolt, és új szériát mutatott be a Compute Stick apróságokból. 

Az egyik oldalról vannak Cherry Trail alapú frissített modellek (Windows 10-zel 159 dollárért). Sokkal érdekesebb viszont, hogy már Skylake alapokon nyugvó Core M processzorral is létezik a mini gép. 

A Core M processzorral felszerelt Intel Compute Stick 4 GB RAM-ot és 64 GB tárhelyet kapott, mindezt kétsávos, 802.11ac-s WiFi, Bluetooth 4.0 és USB 3.0 egészítik ki. 

Az első negyedévben legalább három modell érkezik. Az STKMV64CC Core M5-6Y57 vPro CPU-t kap, míg az STKM3W64CC és az STKM364VCC Core M-6Y30-at. Maguk a lapkák 4,5 wattot fogyasztanak, a teljes gép 12 wattot. 

Mindegyik verzión lesz SDXC-s kártyaolvasó, HDMI 1.4 B csatlakozó, továbbá akad két további USB 3.0 port a töltőn is. 

A gépek a Windows 10-et és a Linuxot is támogatják. A Core M3-as kiadás 399 dollárba, a Core M5-ös 499 dollárba kerül majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.