Hirdetés

Előzetes a Robson technológiáról



|

A hibrid merevlemezek eredményesebb működésében segédkezik az új eljárás.

Hirdetés

Bár egyelőre még a hibrid merevlemezeket is csak hírből ismerhetjük, az Intel máris erre épülő technológiát mutatott be a Computexen. A NAND flash memóriamodulokat a noteszgépek alaplapjára forrasztva építenék be. Ezekkel a gyorsítótárakkal tovább lehetne csökkenteni a fogyasztást, ráadásul a hír elején megemlített speciális meghajtók használatához hasonlóan az alkalmazások sebessége ebben az esetben is jelentősen megnövekedne. A két technológia együttes használata esetén még ennél is nagyobb gyorsulásra lehet számítani. Az Intel ígérete szerint a jövő év első negyedévétől vásárolhatunk majd ilyen termékeket, amikor a Crestline kódnevű mobil lapkakészlet megjelenik.

A felhasználókon kívül a flash egységek gyártói is jól járnak, hiszen a több gigabájtos SSD-k (Solid State Disk) készítéséhez rengeteg általuk gyártott lapkára van szükség - a hibrid merevlmezek és a Robsonhoz hasonló eljárások pedig csak tovább növelik az igényt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.