Hirdetés

Energiatakarékos Atom PC-k a CES-en



|

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-ra új Wind nettopokkal és AIO (All-in-One) számítógépekkel készül az MSI.

Hirdetés

Január 7-10-ig rendezik meg Las Vegasban a Consumer Electronics Show néven ismert szórakoztató elektronikai kiállítást, melyen számos újdonságot,eddig nem látott technológiát és természetesen kész terméket láthat majd a nagyközönség. Mivel már csak egy bő hét választ el minket a megnyitótól, ezért nem meglepő, ha még a 2009-es évben elkezdenek kiszivárogni azok az információk, melyekben a kiállításra szánt eszközökről, hardverekről olvashatunk.

 

msi_ap1900.jpg

 

Az MSI félig-meddig szándékosan felfedte ütőkártyáinak egy részét, melyekben az új Intel Atom platformra épülő asztali számítógépekről tudhattunk meg egyet s mást. A gyártó nettopos kínálatába két új masina érkezik, melyeket DE220 és DC500 néven kereshetünk majd a boltok polcain. A két Wind Box közötti különbséget elsősorban a méret jelenti, a DE220-at kifejezetten az apró és vékony asztali kliensekre vágyó felhasználóknak készítik, míg a DC500 méretében inkább a normál PC-kkel szemben győzhet, hiszen azoknál ez a gép is jelentősen kevesebb helyet foglal, de nagysága miatt nem biztos, hogy bárhova könnyedén elhelyezhető lesz. Cserébe viszont szinte biztosan tartalmazni fog optikai meghajtót, míg DE220-as társa láthatóan nélkülözi ezt a képességet. A belső összetevőket illetően a két modell teljesen megegyezik, de a vásárlók eldönthetik, hogy az egymagos D410 vagy a kétmagos D510 Atom processzorral szeretnék-e kérni az új Wind Box-ok egyikét. Várhatóan egyéb összetevőkben is opcionálisan változtathatók lesznek a gépek, ám erről majd csak a hivatalos bejelentések után lesznek információink.

 

msi_ap1920_de220.jpg
 

 

Az egybe-gépek kedvelőinek jó hír, hogy az AP-termékcsalád is új tagnak örvendhet, pontosabban szólva AP1920 néven megérkezik a vegyes fogadtatású AP1900 utódja. Az új kiadás természetesen szintén az új Pine Trail-D platformon alapszik, a központi egység kiválasztása azonban egyelőre még nem világos számunkra. Az AP1900 kizárólag az egymagos N270-nel gördült le a gyártósorokról, az AP1920 esetében viszont akár a kétmagos D510-re is számíthatunk, a végleges specifikációra vélhetően január 7-ig kell várnunk. A vázba szerelt kijelző mérete nem változott, továbbra is 18,5 hüvelykes képátlóval megáldott 16:9-es képarányú megjelenítőt használhatunk a mindennapi feladatokra. Az AP1900-ba szerelt panel képminősége sajnos hagyott némi kívánnivalót maga után, remélhetőleg eme kellemetlenségen javított a gyártó. A 35 milliméter széles egybe-gépet a képen látható módon vagy akár falra szerelve is használhatjuk.

 

pineview.jpg
 Különösen fontos, és már most kiemelte a gyártó az új gépek energiatakarékos mivoltát, mely leginkább az Intel új fejlesztéseinek köszönhető. Tudvalevő, hogy a PineView kódnéven érkező Atom processzorok már integrált memóriavezérlővel rendelkeznek, sőt egy új integrált grafikus vezérlő is került a processzormag mellé. A 45 nanométeren gyártott újdonság mellé tehát már nem szükséges a korábbi két lapkás felépítésű alaplapi készlet, hanem elegendő egy szimpla vezérlő, mely a SATA és USB portok kezeléséért és a hangkodek működtetésért felelős. Az Intel információi szerint ezáltal közel 20 százalékos fogyasztás csökkenés érhető el az előző generációhoz képest.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.