Hirdetés

Feketehalál az AMD néhány videokártyájánál



|

Az érintett típus a Sapphire Radeon HD 7870 GHz Edition-je.

Hirdetés

Bár a kékhalál a legkomolyabb figyelmeztető jel egy PC-n, nem ez az egyetlen képernyőhalál: a Sapphire Radeon HD 7870 GHz Edition videokártyáinál gyakran fordul elő úgynevezett feketehalál. A hibát néhány rossz minőségű kondenzátor okozza, aminek a következménye a zajos GPU-jel.

 

Emiatt a rendszer összeomlik, a képernyő pedig feketévé válik. A hiba nem merült fel tömegesen, a jelenséget pedig legtöbbször csak a Sapphire esetében hozták szóba. 

 

Az AMD már hónapokkal ezelőtt tudott a hibáról, és egy ideje a partnereit is informálta a problémás alkatrészekről. Ennek ellenére a jelenlegi HD 7870-es kártyák közül is vannak olyanok a piacon, amelyek hibásak. A Sapphire a franciaországi kereskedőktől már visszahívta a készleteket, a jelenlegi tulajdonosoknak pedig kicseréli a rossz kártyákat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.