Hirdetés

Hamarosan befuthat az AMD Ryzen Threadripper 5000-széria



|

Egy friss pletyka szerint már nincs messze a HEDT chip megjelenése.

Hirdetés

Az AMD csúcskategóriás, Threadripper 5000-szériás processzorairól hónapok óta megy a találgatás, a MoePC pedig most újabb információkkal bővítette a pletykák választékát. A "több forrásra" hivatkozó weboldal úgy tudja, hogy  a Chagall kódnevű sorozat valamikor augusztusban érkezik, és néhány alapvető specifikáció is kiderülhetett róla.

A MoePC szerint mindenekelőtt a Threadripper 3000-es szériához képest nem változik a magok és a threadek mennyisége: az előbbiből a csúcskivitelben 64-et, az utóbbiból 128-at kapunk (a további változatok között a pletykák emlegetnek 16/24/32 magos kiviteleket is). Fontos viszont, hogy az 5000-es sorozat már Zen3 architektúrára épülhet.

Hirdetés

Korábban arról is szóltak híresztelések, hogy egyenesen a Zen3+ a cél, de ezt azóta sem erősítette meg semmilyen forrás. A Zen3-as upgrade mellett a MoePC által megosztott specifikációk alapján az xGMI (Inter-Chip Global Memory Interconnect) is előrelépést hoz a Threadripper 3000-hez képest, itt ugyanis 16 GT/s-ról 18 GT/s-ra ugothat a bűvös szám.

Az 5000-es széria processzorai elvileg továbbra is támogatják majd a DDR4-es memóriát, és a TDP (Thermal Design Power: a maximális hőteljesítmény, amit a CPU termel) is marad 280W. Kifejezetten jó hír, hogy az új sorozat kompatibilis lehet a TRX40-es alaplapokkal, így némi szerencsével megúszható a csere költsége.

Forrás: MoePC

A végén azonban most sem árt megjegyezni, hogy mindez csak pletyka, a hivatalos bejelentésig tehát semmi sem biztos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.