Hirdetés

Sapphire Radeon HD 7870 FleX|

Nem is kérdés, miben rejlik a Sapphire HD 7870 FleX egyik nagy ereje. Az elvetemült gamerek általában több DVI-os monitorral rendelkeznek, és ezzel a kártyával ezeket a kijelzőket rögtön munkára lehet fogni.

Hirdetés

A kártya két DVI aljzata mellett található HDMI aljzatot a dobozban megbújó HDMI-DVI átalakítónak hála egy harmadik DVI-os monitorral is össze lehet kötni. A legtöbb EyeFinity-képes kártya esetében a hárommonitoros szórakozás érdekében vagy egy DisplayPort-képes monitorra, vagy egy aktív DisplayPort-DVI átalakítóra van szükség. Mint fent kiderült, itt extra kiadásra nem lesz szükség. 

Az instant Eyefinity élmény már önmagában csábítóvá teszi a kártyát, de nem szabad megfeledkeznünk a HD 7870 képességeiről sem. A csendes Dual-X hűtők alatt a kék PCB-s FleX közel olyan szinten melegszik, mint a referenciamodell. A zajszint egyáltalán nem zavaró, de azért ha figyelünk, lehet hallani, hogy dolgoznak a ventilátorok. A FleX órajelét megemelve hőmérséklete a Radeon HD 7970-ével megegyezik. A kártya készenléti állapotban 13 W körül fogyaszt, mely érték az átlagos használat mellett 108 W-ra, majd terhelt szinten 148 W-ra növekszik. Eközben a 7870 FleX úgy teljesít, ahogy azt elvárja az ember. Egy kissé jobb, mint a HD 7850, de gyengébben muzsikál, mint a HD 7950. Utóbbi kártyát a 7870 FleX stabil szintre húzva, 1215 MHz környékén már lehagyja, de a HD 7970-nel nem bír el. Ekkor a GTX 580-nál ugyan jobban muzsikál, de kanyarban sincs a GTX 670-hez képest. 

Amennyiben három DVI monitorral szeretnénk élvezni az Eyefinity szemet kényeztető látványát, a Sapphire HD 7870 FleX erősen megfontolandó. Abban az esetben azonban, ha az árat is bevonjuk a számításba, érdemesebb egy GeForce GTX 670-re beruházni, hiszen az is képes három monitort kezelni, de a teljesítménye 30 százalékkal jobb, mint a FleXé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.