Hirdetés

Intel: érkeznek a Soda Creek mSATA SSD-k



|

A 310-es széria elsősorban netbookokban és tabletekben találhat otthonra.

Hirdetés

Az Intel bemutatta új, kis méretű SSD-meghajtóit, amelyek Soda Creek fedőnév alatt ismertek. Hivatalosan a 310-es széria nevet kapták meg az mSATA SSD-k. A tárolók elsősorban mobil eszközökbe, így netbookokba vagy tabletekbe kerülhetnek. Két modell került a sorozatba, egy 40 és egy 80 gigabájtos.

 

A 310-es SSD-k 51 x 30 x 5 milliméter nagyságúak, és mindössze 10 grammosak. A PCIe mini-csatlakozóval ellátott tárolók Intel vezérlőt és 34 nm-es MLC NAND Flash memóriákat használnak. A kisebbik változat olvasási és írási sebessége 170 és 35 MB/s, míg a 80 gigabájtos meghajtó 200 és 80 MB-ot olvas és ír másodpercenként.

 

Mindkét SSD szállítását megkezdték a szerződött partnerekhez. A 40 GB-os modell ára 99 dollár, a 80 GB-os 179 dollár (ezres mennyiségben). A Lenovo már megerősítette, hogy közelgő ThinkPad notebookjaiban használja majd az új SSD-ket. További információ, hogy a DRS Technologies tablet PC-kben alkalmazza az újdonságokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.