Hirdetés

Intel X58-as alaplap az ASRocktól



|

SuperComputer néven érkezik az új csúcslap.

Hirdetés

Hazánkban az ASRock inkább az olcsó, de jó felszereltségű alaplapjairól nevezetes, a Core i7-es váltásról azonban ők sem maradhatnak le. Mivel az új processzorokhoz egyelőre csak a csúcsdarabnak számító X58-as fejlesztés érhető el, ezért az ASRock is kénytelen volt erre a drága lapkakészletre építenie legfrissebb termékét.

 

asrock_x58_supercomputer.jpg
 

 

A képek láttán azt kell, hogy mondjuk, hogy sikeresen hajtották végre ezt a feladatot, az X58 SuperComputer dícsérhető elrendezéssel és specifikációkkal bír.  Maga a processzorfoglalat és környéke mondhatni teljesen megegyezik a versenytársak X58-as termékeivel, a bővítősínek száma és fajtája azonban már egyedinek mondható. A tizenhatszoros PCI Express foglalatokból kapásból négy jutott a nyomtatott áramkörre, a sima PCI sínek száma pedig három. Meglepő, de egyszeres PCIe hely nem jutott az alaplapra. A CrossFireX rendszerre vágyók tehát akár négy grafikus kártyát is üzembe hozhatnak, az NVIDIA-párti egyéneknek viszont be kell érniük a 3-way SLI technológiával.

 

asrock_x58_supercomputer_2.jpg
 

 

Az ICH10R déli híd köré csak a legszükségesebb alkatrészek kerültek, a SATA csatolókból 6, míg az IDE aljzatból mindössze egy jutott erre a területre. A SuperComputer két gigabites hálózati vezérlőt és FireWire lapkát is kínál, a nyolccsatornás hangkodeket szokás szerint a Realtek szállítja.

 

asrock_x58_supercomputer_3.jpg
 

 

Az X58 SuperComputer hivatalos bejelentéséig és a boltokban való megjelenésig már nem kell sokat aludnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.