Hirdetés

Itt az ASUS olcsó Meego alapú laptopja



|

A Computexen mutatkozik be az Eee PC X101

Hirdetés

Tovább bővíti a távol-keleti gyártó netbook piacon meghatározó Eee PC családját. Az új Eee PC X101 működhet Windows 7-el, de akár az Intel MeeGo operációs rendszerével is.

A vékony, 10 hüvelykes kijelzővel szerelt készülék kevesebb, mint 950 grammot nyom és a legvastagabb ponton is csak 17,6 milliméter vastag. Nem csak fizikai értelemben könnyű az ultra-hordozható készülék, hanem ár tekintetében is, a MeeGo operációs rendszerrel felszerelt változat induló ára 199 dollár lesz (SSD mérettől függően).

 

Két USB port kap rajta helyet és 6 cellás akkumulátorral látják el, ami - tekintettel az energiatakarékos 1,5 GHz-es Oak Trail Atom processzorra és az Intel GMA 600 grafikus vezérlőre - valószínűleg akár egy munkanapot is kihúzhat elektromos fali csatlakozó nélkül. A pletykák szerint a megszokott „asusfehér" mellett arany és vörös kiadásban is beszerezhető lesz majd.

Úgy tűnik, hogy az ASUS szerint egyáltalán nem járt még le a netbook-sikerek ideje. Az évek során elég magasan tartott árakat most a MeeGo segíthet lenyomni, persze a Windows 7 és vegyes (Win+Meego) alapú modellek drágábbak lesznek majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.