Hirdetés

Jön az ATI külső grafikus kártya is!



|

Ami az ASUS-nak nem sikerült, talán megoldja az ATI.

Hirdetés

Tavaly sokáig hangos volt a sajtó az ASUS bejelentése kapcsán, melyben egy külső grafikus kártya szerepelt. Az ASUS XG Station fejlesztése azonban úgy tűnik, szünetel, vagy talán le is állt, hiszen a cég soha nem lépett nagyközönség elé a termékkel. Szakértők szerint a kártya csatlakoztatásával volt a legnagyobb gond, egyszerűen nem volt olyan csatlakozási pont a notebookokban, ami elég gyors lett volna egy grafikus kártyának.

external2.jpg

 

Az ATI most bejelentett Lasso néven futó projektje a cég RV670-es lapkáján alapul. Erről a fejlesztésről is hallhattunk már tavaly, ám úgy látszik idén végre készen állnak az eszköz piacra dobására. Sok notebook felhasználó örülhet, hiszen ezen készülékek egyik legnagyobb hátránya az asztali számítógépekkel szemben a jóval gyengébb grafikus teljesítmény. Őket viszont sajnos el kell keserítenünk, hisz az ATI megoldásához egy különleges csatlakozóra lesz szükség, ami a ma piacon lévő készülékekben még nem található meg.

 

A pontos adatokra várni kell még egy keveset, de a Computex kiállításon már szerepelni fog az új megjelenítő. Itt derül majd ki a pontos megjelenési dátum is, de valószínűleg idén ősszel indul útjára a termék, egy sor a technológiát támogató notebookkal karöltve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.