Hirdetés

Megérkezett, de gyenge a 3,7 GHz-es AMD Phenom II X4 980 BE



|

A tuningbarát négymagos processzort az Intel Core i5-2400-as CPU-ja is legyőzte a tesztekben.

Hirdetés

Elrajtolt az AMD valaha volt egyik leggyorsabb négymagos processzora, a Phenom II X4 980 Black Edition. Bár nem Bulldozer-alapú, erős Zambezi lapkáról van szó, az új CPU mindenképpen az AMD jelenlegi zászlóshajói közé sorolható. A 45nm-es gyártástechnológiával készült négymagos Deneb processzor 3,7 GHz-es órajelen működik, az L2 cache mérete 2 MB, míg az L3 cache mérete 6 MB.

 

A 125 watt fogyasztású CPU esetében a tuningot kedvelő felhasználókat semmiben nem korlátozza az AMD, a Black Edition ugyanis szabad kezet ad az OC-műveletek végrehajtásához. Az AM3-mas Phenom II X4 980 Black Edition ajánlott végfelhasználói ára 195 amerikai dollár.

 

Az AMD új processzora nem szerepelt túl jól a tesztekben. Bár valóban az AMD leggyorsabb négymagosáról van szó, és AM3-mas alaplapokhoz jó választás lehet fejlesztés tekintetében, a több mint két éves architektúra hátrányai minden tekintetben megmutatkoztak. Nem csak a régebbi, Nehalem-alapú Intel Core i7-860, de még az Intel Core i5-2400 is maga mögé utasította az AMD új processzorát. A Phenom II X4 980 Black Edition rendre alulmarad a Sandy Bridge-dzsel szemben, illetve az AMD is hamarosan piacra dobja vadiúj modelljeit, a Bulldozerre építő Zambezi lapkákat, egy hónapon belül. Egybehangzó vélemények szerint aki nem csak apróbb fejlesztést szeretne eszközölni, annak érdemes ezt kivárni, vagy az Intel kínálatából választani.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Processzorvásárlás

Processzor- és memóriatuningolás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.