Hirdetés

Mégis kap SLI támogatást a Bloomfield



|

Az NVIDIA vezetői engedékeny hangulatba kerültek az NVISION során.

Hirdetés

Egy bejelentés szerint ugyanis az Intel legújabb november körül megjelenő platformja kaphat SLI támogatást. Az Intel legújabb X58-as lapkakészlete eddig csak az ATI CrossFire-t támogatta, és az NVIDIA határozottan elzárkózott az SLI technológia eladásától. Az Intel már régóta szerette volna megszerezni magának az SLI technológiát, ám az NVIDIA talán megorrolt a processzorfejlesztő cégre annak új grafikus megoldása miatt, és eddig nem engedett.


Az új megegyezés értelmében azonban aki megfizeti az NIVDIA által kitalált "certifikációs" díjat, egy SLI licenc boldog tulajdonosa lesz. A licenc csak az Intel X58-as lapkakészletét érinti, és nem is annyira profi megoldást takar, mint az NVIDIA saját, nForce 200 alapú platformja, ám mindenképpen jobb, mint a semmi.

nativesli.jpg
 

 

A dolog technikai része a következőképpen néz ki: Amelyik gyártó X58-as lapkakészletre épít alaplapot, elküldheti azt az NIVIDA-nak. Ott a mérnökök beminősítik azt, és ha megfelel az elvárásoknak, valamint a gyártó is megfizeti a licencdíjat, kapnak egy kulcsot, amit a BIOS-ban kell elhelyezniük. Amikor a felhasználó telepíti az NVIDIA drivercsomagot, az belekukkant a BIOS-ba, és ha megtalálja a kulcsot, akkor engedélyezi a natív SLI támogatást.


A licenccel elérhető Inteles SLI támogatás nem lesz egyenértékű az NVIDIA saját platformja által biztosított támogatással. Az X58-as alaplapok csak a három utas SLI-t tudják majd használni, negyediknek csak egy PhysX kártyát lehet bepakolni a konfigurációba majd, és a PCIe slotok közül is csak kettő lehet 16X-os, szemben az nForce 200-al ahol három ilyen sín lesz majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.