Hirdetés

MSI Big Bang alaplap X58-as lapkakészlettel



|

A tajvani gyártó új Big Bang alaplapot állított ki a hannoveri CeBIT informatikai kiállításon és vásáron.

Hirdetés

Az Intel P55-ös platformra épülő Big Bang Trinergy és Fuzion alaplapok igazi csúcskategóriás megoldásokká varázsolták át a középkategóriás felszereltséggel megáldott lapkakészletet, utóbbi ráadásul a speciális PCIe-vezérlés miatt X58-as lapokat megszégyenítő árcédulát kapott.Épp ezért nem csoda, ha az újabb Big Bang variánssal más platformot céloz meg a gyártó, az LGA1366-os processzorokhoz készült csúcsmodellek ugyanis eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Az Eclipse Plus ugyan egy nagyon jól felszerelt alaplapként jelent meg, ám rengeteg apró gond adódott a típussal, még maga a gyártó is elismerte - nem hivatalosan természetesen -, hogy a fejlesztési időszak elején kitűzött célokat nem teljesen úgy sikerült megvalósítani, ahogy azt szerették volna.

 

mb_eclipseplus.jpg

MSI Eclipse Plus - nagyobb volt a füstje, mint a lángja

 

A gyártó standján Big Bang Xpower néven kiállított modell a fotó alapján méltó "utódja" lehet az Eclipse Plus-nak, az alaplap minden porcikáját a legmerészebb tuningosok és legbátrabb játékosok igényei alapján tervezték meg. Az LGA1366 foglalatba illeszthető processzorok tápellátás 16 fázisú VRM-áramköri részen keresztül történik, amelyet nyilvánvalóan a gyártó DrMOS gyártástechnológiája alapján alakítottak ki. A központi egységhez köthető tápcsatlakozás is bővült, az extrém túlhajtásra vágyó felhasználók akár két 8 tűs tápkábelen keresztül is táplálhatják az alaplap ezen részét.

 

msi_bigbangxpower.jpg

Big Bang Xpower 6 PCI Express foglalattal
 

 

A bővítőhelyek kialakítása egyértelműen a 3D-s tesztprogramoknak, játékoknak kedveznek, a hat darab tizenhatszoros PCI Express foglalatba kényelmesen megfér három darab két kártyahelyet foglaló csúcskategóriás videokártya is. A PCIe-vezetékek eloszlása egyelőre nem világos számunkra, viszont a hűtőbordáktól megfosztott nyomtatott áramkörön nem látni extra vezérlőt, így a 6 foglalatot vélhetően csak az Intel lapkakészlete vezérli. A Big Bang Xpoweren természetesen megtalálható a NEC USB 3.0-s vezérlője, valamint a Marvel egyik SATA 6 Gbps-os lapkája is.


Az alaplap megjelenése és várható ára egyelőre ismeretlen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.