Hirdetés

MSI N460GTX Cyclone 768D5/OC: gyári tuninggal startol az NVIDIA üdvöskéje



|

A korábbi hírekkel szemben már rögtön a piaci bevezetéskor megjelenhetnek a gyártók az NVIDIA új középkategóriás grafikus gyorsítójára, a GeForce GTX 460-ra épülő egyedi megoldásaikkal. Az MSI egy gyárilag túlhajtott, és a saját Cyclone hűtőjükkel felszerelt modellel indít hétfőn.

Hirdetés

Július 12-én érkezik a boltokba az NVIDIA új középkategóriás grafikus gyorsítója, a már nálunk is bemutatkozott GeForce GTX 460, amely tudásban nagyjából a rivális ATI Radeon HD 5770 és a HD 5830 között helyezkedik el. Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy az NVIDIA a termék bevezetésekor még nem fogja rögtön engedélyezni partnerei számára a referencia órajelektől és hűtéstől való eltérést, már több gyártó is leleplezte a GTX 460-ra épülő egyedi videokártyáit.

 

Az MSI N460GTX Cyclone 768D5/OC néven készítette el saját gyorsítóját, amely nevéből is sejthetően egy gyárilag túlhajtott darab, a tajvaniak remek Cyclone hűtőjével felszerelve. A csinos hűtési megoldás egy vaskos alumínium talapzatra épül, amelyről két darab 8 milliméter vastagságú hőcső vezeti el a forró levegőt a 80 milliméteres, PWM-vezérelt ventilátor két oldalán, ívesen elhelyezkedő alumínium hűtőbordákhoz. A légkavaró a közvetlenül alatta, spirálisan elhelyezkedő alumínium bordákat is hűti.

A grafikus processzor órajelét az eredeti 675MHz-ről 725MHz-re emelték a mérnökök, de a 336 darab CUDA mag 1350MHz-es értékén nem változtattak, és a videokártya további adatai is megegyeznek a referenciával. Ez alapján tehát a Fermi GF104-es GPU-hoz 192 bites adatsínen kapcsolódik a 768 MB-nyi, 3600MHz-en ketyegő GDDR5-ös memória. A hátlapi kivezetések között két DVI és egy HDMI kimenet találunk, a kétutas SLI csatolófelület segítségével kétkártyás rendszert is kiépíthetünk, ezen felül pedig DirectX 11, PhysX, és PureVideo HD támogatással számolhatunk.

 

Ahogy legtöbb gyárilag túlhajtott, egyedi hűtéssel rendelkező grafikus kártya, úgy az MSI N460GTX Cyclone 768D5/OC is valamivel drágábban kerülhet a boltokba július 12-én, mint a referenciához igazodó modellek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.