Hirdetés

Nem eladó az AMD 5 GHz-es processzora



|

Az 5 és a 4,7 GHz-es FX processzorok sok embernek megtetszettek, de sajnos nem lesz egyszerű beszerezni őket.

Hirdetés

Amikor az AMD nemrég bemutatta az új 5 és 4,7 GHz-es FX-9590 és FX-9370 processzorait, akkor sokaknak megtetszettek az új, multimédiás célokra szánt CPU-k. Sajnálatos módon nem lesz valami könnyű ezekhez hozzájutni, ezért csalódni fog, aki ezekből szeretett volna magának PC-t építeni. 

Az AMD nemes egyszerűséggel nem teszi kereskedelmi forgalomban elérhetővé az új modelleket. A The Tech Report értesülései szerint a gyártó csupán azoknak a cégeknek teszi elérhetővé a CPU-kat, akik teljes konfigurációkat értékesítenek tovább. Állítólag az AMD minden forgatókönyvet mérlegelt, de úgy látta jónak, ha csupán a felsőkategóriával foglalkozó OEM-ekhez juttatja el a processzorokat. 

Elképzelhető, hogy a döntés oka az, hogy a TDP értéke 220 watt. Egy ekkora fogyasztású CPU-nál igen erős hűtésre van szükség, sokszor talán folyadékhűtésre. A felhasználók az egyedileg összeállított gépeknél sokszor nem költenek sokat a drága hűtésre, de a felsőkategóriás gyártók nagy tapasztalattal rendelkeznek a megfelelő kiválasztásában. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.