Hirdetés

Nőtt a processzorpiac, erősített az Intel



|

6,7 százalékkal több CPU-t szállítottak, mint egy negyedévvel korábban.

Hirdetés

Az IDC legfrissebb adatai szerint a processzorpiac helyzete is javulóban van, ugyanis világszinten 6,7 százalékkal nőttel az eladások egy negyedév alatt. Az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva a növekedés 5,2 százalék. Az árbevételek elérték a 10,7 milliárd dollárt, ami 12,2 százalékkal több a második negyedévitől, és 16,1 százalékkal a tavalyitól.

 

Az Intel összesítésben 79,3 százalékról 80,2 százalékra növelte a részesedését. A mobilszegmensben 82,3 százalékra csökkent a részesedésük, ellenben a szerverek és asztali gépek tekintetében 95,1 és 75,8 százalékot birtokolnak.

 

Az AMD 20,4 százalékról 19,7-re rontott 3 hónap alatt. Az ő esetükben a helyzet pont fordított volt, mint az Intelnél. A VIA Technologies a piacnak csupán a 0,1 százalékát birtokolja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.