Hirdetés

Nőuralom az internetes játékokban



|

Mindinkább a játékok szociális oldala kerül előtérbe, amit szeretnek a nők.

Hirdetés

A 2006-os Active Gamer Benchmark Study felméréseit on-line folytatták le, július 3-tól 9-éig. 2200 olyan játékos töltötte ki az űrlapokat, aki legalább 13 éves, van valamilyen játékra alkalmas eszköze és heti egy órát legalább eltölt játékkal.

A felmérés tükrében vetítve elmondható, hogy több mint a felük játszik on-line játékokat, és ezen játékosok 64 százaléka nő. Ez nem csekélység, ha az eredményeket az USA teljes játékos társadalmára (kb. 117 millió ember) vetítjük ki.

Az eredetileg magányos műfajnak induló videojátékozás mára igazi társas szórakozássá nőtte ki magát. Az átlagos játékos heti 5 órát tölt on-line „társasjátékkal”, sőt, a vezető szerepet a tizenévesek játsszák heti hét órával. Azért nem csak a húszéveseké a világ: ugyan ők alkotják a tömeget (40%), de egyáltalán nem elhanyagolható, 8 százalékos részt vállalnak a közösségből a 45 év felettiek is.

Azért még nincs félnivalójuk a férfiaknak, a nők csak az on-line szekcióban dominálnak, a teljes játékrajongó közösségnek még mindig a túlnyomó, több mint kétharmad része férfi.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.