Hirdetés

SanDisk mini SSD: kisebb, mint egy bélyeg



|

Nincs már szükség 2,5 hüvelykes meghajtókra: a SanDisk iSSD 1 grammos, és alaplapra integrálható.

Hirdetés

A jövőben gyártott notebookokban nem lesz szükség helyre a 2,5 hüvelykes merevlemezeknek vagy SSD-knek. A SanDisk bemutatta miniatűr SSD-jét, amely kevesebb, mint 1 grammot nyom. Az iSSD névre keresztelt lapka az első olyan flash alapú meghajtó, amely a szabvány SATA interfészt BGA foglalaton keresztül támogatja.

 

A mini iSSD tehát még Mini PCIe csatolót sem igényel, egyszerűen egy alaplapra integrálható. A meghajtó kisebb, mint egy bélyeg, mindössze 20 x 16 x 1,85 milliméter méretű. Ennek ellenére 4 és 64 gigabájtos méretek között bármekkora kapacitásban elérhető lesz. Az első tesztekben a meghajtó képes volt a 160 megabájt per másodperces olvasási és a 100 megabájt per másodperces írási sebességek elérésére.

 

 

Ez mindössze 10 megabájttal lassabb olvasási oldalon az Intel 2,5 hüvelykes X25-V-jénél, és háromszor gyorsabb az írást tekintve. Az iSSD nem versenyezhet ugyanakkor az új Sandforce-alapú tárolókkal, azonban egy átlagos SSD tudását kínálja, miniatűr méretben.

 

A SanDisk reményei szerint új kategóriát teremtett az integrálható iSSD-vel, amely olyan tabletekhez és notebookokhoz nyújthat majd kiváló alapot, amelyek az eddiginél sokkal vékonyabbak, könnyebbek és gyorsabbak.

 

Az első mintákat a SanDisk már el is küldte a legnagyobb gyártóknak. Az iSSD ára attól függ majd, hogy mennyit rendelnek belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.