Hirdetés

Sapphire: Két Radeon HD 4850 X2 a boltokban



|

Két GPU-val, két variációban is...

Hirdetés

Múlt héten még csak kémek által megkaparintott képeket lehetett látni a Sapphire új grafikus kártyájáról, mára viszont megtörtént a várva várt hivatalos bejelentés is. Sokan térdre borulhatnak most a gyártó előtt, hiszen elsőként jelentették be az AMD Radeon HD 4850 X2-re épülő tervezetüket. A két RV770-es grafikus maggal szerelt saját tervezésű nyomtatott áramkör kétféle memória kiszereléssel is kapható lesz, az 1 gigabájtosért körülbelül 360-370 dollárt kérhetnek, míg a 2 gigabájtos verzió hozzávetőlegesen 420 dolláros ajánlott árat kap.

 

sapphire_hd4850_x2_box.jpg
 

 

De miben is különbözik az új kártya egy 4870 X2-től? Nos, lényegében nem másról van szó, mint két HD 4850-es GPU egy nyomtatott áramkörön való felhasználásáról. A két grafikus mag órajele 625 megahertz, míg a kétszer 512 MB vagy 1 GB-nyi GDDR3-as memórialapkák effektíve 1986 megahertzen ketyegnek. A stream processzorok száma nem csökkent, továbbra is 1600 darab SP várja a különféle 3D-s összetevőket.

 

sapphire_hd4850_x2.jpg
 

 

A Sapphire annyival fejelte meg ezt az összeállítást, hogy a megszokott módon saját NYÁK-ot tervezett a kártyához. Ezzel valamelyest nőtt a vezérlő hossza, még a referencia HD 4870 X2-nél is hosszabb másfél centivel ez az X2-es csöppség. Kárpótolhat viszont minket a négy DVI monitor kimenet, és a vélhetően halk és egyben rendkívül hatékony két ventilátoros hűtés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.