Hirdetés

Steam: a gamerek közel fele Windows 10-et használ



|

Eközben a 64 bites Windows 7 részesedése is nőtt egy kicsit.

Hirdetés

Elérhetővé váltak a világ vezető digitális játékboltjának 2016. novemberi statisztikái, amelyek alapján folytatódott a Windows 10 diadalmenete a gamerek körében. A Steam felhasználóinak 48,37 százaléka 64 bites Windows 10-et használ, míg a 32 bites kiadását további 1,23 százalék nyúzza, azaz kombinálva 49,6 százalék a Microsoft legújabb rendszerének részesedése. A második legnépszerűbb OS persze a Windows 7, a 32+64 bites verziók részesedéseit összeadva a felhasználók 34,22 százaléka használja a platformot.


Hirdetés


Néhány további érdekesebb információ: a Steam felhasználóinak csupán 0,21 százaléka használ VR-headsetet, az egyetlen 4K felbontású monitoron játszók aránya pedig statisztikailag jelentéktelen. A legnépszerűbb RAM-mennyiség a 8 GB (33,84%), a legtöbb gamer NVIDIA GeForce GTX 970 grafikus kártyát (4,9%) és Full HD monitort (38,06%) használ. A processzorok esetében 47,8 százalékkal a négymagosak vezetnek, a kétmagos egységek résesedése 45,94%.



(Forrás: Neowin, Steam)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.