Hirdetés

Synology: nem súlyos az Atom CPU-k hibája



|

Egy évvel meghosszabbítja egyes NAS-ok garanciális idejét a vállalat.

Hirdetés

Nagyjából két hete felröppent a hír, miszerint az Intel által még 2014-ben piacra dobott C2000-szériás Atom processzorok tervezésekor hibát vétettek a mérnökök, így a családba tartozó központi egységek erős és folyamatos használat esetén olyan másfél év alatt meghibásodhatnak. A fogyasztói piacon tipikusan hálózati adattárolókban (NAS) tűntek fel az érintett központi egységek.


Hirdetés


Az ügy kipattanásakor a NAS-okat gyártó Synology ígéretet tett a probléma részletes kivizsgálására, a mai napon pedig elérhetővé vált a hivatalos álláspontja. A gyártó potenciálisan érintett termékeiben Atom C2538 processzor dolgozik, a statisztikák alapján pedig ezek nem hibásodnak meg nagyobb arányban, mint az eltérő CPU-val szerelt hálózati adattárolói. Az idei év februárjától kezdődően legyártott, érintett NAS-okba már az Atom C2538 javított változata került.


A Synology bízik a hiba által potenciálisan érintett termékeinek minőségében, ezt pedig demonstrálni is kívánja, méghozzá a DS415+ / DS1515+ / DS1815+ / DS2415+ / RS815(RP) / RS2416(RP)+ modellekre vonatkozó gyári garancia 12 hónapos kiterjesztésével.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.