Hirdetés

Szinte meg sem jelent, máris olcsóbb



|

Alig jelent meg a Radeon HD 3000 sorozat, az AMD máris árcsökkentésen töri a fejét.

Hirdetés

Nem hivatalos információk szerint az AMD máris csökkenteni készül a nemrégiben megjelent Radeon HD 3850 és 3870 grafikus kártyák árát. A gyártó ezen lépésével kívánja felvenni a harcot az NVIDIA-val, mely a 8800GT-vel hódít a piacon jelen pillanatban.

 

Annak ellenére, hogy az említett NVIDIA kártya remekül teljesít (olyannyira, hogy az NVIDIA jelenleg nem tudja kielégíteni az igényeket), az AMD lépése nem hiábavaló, mivel köztudott, hogy a piaci verseny a középkategóriában dől el. Jó példa erre a tavalyi év, amikor az X1650XT és X1950PRO kártyák megjelenése 2,3 százalékos növekedést hoztak az ATI számára, ezzel 23 százalékra emelva a vállalat piaci részesedését -- mely azóta visszacsúszott a csupán második helyet érő 19,1 százalékra.

 

Az árcsökkentés tervezett mértékéről nincs információ. A Radeon HD3000-ről részletesebben itt olvashatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.