Hirdetés

Tenyérnyi PC



|

Tenyérnyi, mégis teljes értékű PC Izraelből.

Hirdetés

A Fit-PC az izraeli Compulab agyszüleménye, amihez alapesetben a honlapjuk tanulsága szerint operációs rendszer nélkül vagy Gentoo Linux-al telepítve juthatunk hozzá. A Fit-PC képes az XP futtatására, ám azt külön kell beszereznünk, a meghajtó programokat pedig letölthetjük a cég honlapjáról.

 

fit.jpg

 

Az apróságnak két USB 2.0-ás kapuja és két 10/100-as hálózati csatolója van, amiből véleményünk szerint elégendő lett volna egy is: A helyette létrehozott és helyére további USB csatlakozási ponttal jobban járt volna a felhasználó. Az említettek mellett találunk még egy VGA kimenetet, valamint egy audio ki- és egy bemenetet a hátlapon.

 

fit2.jpg

 

A kis PC egy AMD Geode LX800-as processzor (500 MHz) köré épül, amibe többek között integrálva találjuk a grafikus vezérlőt és a memória vezérlőt. A grafikus vezérlő akár 1920×1440-es felbontásra képes, ám a tapasztalatok szerint legfeljebb 1280×1024 vagy kisebb felbontás használata ajánlott. A készülék házában minden a működéshez elengedhetetlen összetevőt megtalálunk, így egy 2,5"-es merevlemezt és 256 MB memóriát is. A teljes rendszer összfogyasztása mindössze 3-5W, ami messze elmarad egy hagyományos asztali géptől, de még a noteszek fogyasztásától is.

 

fit3.jpg

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.