Hirdetés

Tovább marad támogatott a Skylake a régi Windowsokon



|

Az új hardverek ettől függetlenül csak a Windows 10-zel lesznek kompatibilisek.

Hirdetés

Idén januárban a Microsoft látszólag felhasználók széles táborának haragját kiváltva bejelentette, hogy a következő generációs Intel és AMD processzorok és alaplapi lapkakészleteik kizárólag Windows 10 alatt lesznek támogatottak. Ez azt jelenti, hogy az Intel Kaby Lake és AMD Zen architektúrás számítógépeken a driverek hiányában valószínűleg nem lehet majd Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszereket használni.

Hirdetés


Sajnos ezen álláspont nem változott, azonban vélhetően néhány mérges vállalati ügyfél nyomására az eddig kiadott Intel Skylake processzorokhoz az eredetileg bejelentettnél egy évvel tovább lesz teljes körű támogatás, konkrétan 2018. július 17-ig garantáltan használhatóak maradnak Windows 7 és Windows 8.1 alatt. Ezen felül a kérdéses operációs rendszerek kiterjesztett támogatási ciklusának végéig érkezhetnek kritikus besorolású, Skylake processzorokkal összefüggő hibajavítások is a felhasználókhoz.


A Microsoft hivatalos magyarázata szerint a következő generációs processzorok elsősorban technikai okokból nem támogatják majd a korábbi Windows operációs rendszereket.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.