Hirdetés

Új Samsung fényképezők a CES-en



|

A Samsung 4 modellel szélesítette digitális fényképezőgép kínálatát

Hirdetés

WB550: 24mm-es széles látószögtől a 10×-es zoomig

A 10,2 megapixeles WB550-est 24 milliméteres széles látószögtől, 10-szeres optikai zoomig terjedő Schneider lencsével szerelék fel, ami különlegesnek számít kategóriájában. A nagyon széles látószögnek köszönhetően a fotós nagyobb felületet képes „belátni” fényképezőgépével így senki nem marad le a csoportképről, de a nagylátószög segítségével megkapó tájképek is készíthetőek, amelyek újszerűen mutatják a tájak, a városok és az égbolt együttesét. A 10× zoom közelebb hozza a világot, egyszerűbbé teszi többek között a sport - és eseményfotók elkészítését. Az éles képekről a kettős (optikai és digitális) képstabilizátor gondoskodik, aminek előnye akkor mutatkozik meg igazán, amikor gyenge fényviszonyok között szeretnénk vaku nélkül képeket készíteni.

 

Az egyszerű használatot biztosító teljesen automata mód mellett a WB550-t manuális módban is használhatjuk. A fotós meghatározhatja a záridőt (16” - 1/1500”), az élességállítás módját és rekesz méretét is. A felhasználó expozíció kompenzációval is élhet 1/3 lépésenként ±2 blende értékig, illetve 80, 100, 200, 400, 800 és 1600 ISO értékekre állíthatja az érzékenységet (3 megapixeles felbontás mellett 3200-as érzékenység is választható). A rögzített adatok könnyebb és átláthatóbb kezelésének érdekében a készüléket ellátták a „Smart Album” funkcióval, amely a fotók, videók, hang memók megtalálását könnyíti meg. Automatikusan rendszerezi a felvételeket, hogy később dátum, fájl típus vagy éppen színtónus megadása utána gyorsan megkereshetőek legyenek.

 

 

wb550_tt.jpg
 

 

 

"A WB550-nel a nagy zoom-mal és széles látószöggel rendelkező fényképezőgépeket kereső vásárlókat célozzuk meg. Ez a készülék szinte bárkinek jó választás lehet, aki új gép vásárlását tervezi, köszönhetően a nem mindennapi felszereltségének, a kiváló optikájának és annak, hogy HD minőségű videofelvételt készíthetünk vele.”– emelte ki Tony Sorice, a Samsung Electronics America digitális képalkotás divíziójának értékesítési és marketing alelnöke.

 

A WB550-nel 720p-s, nagyfelbontású videofelvételeket is rögzíthetünk. A készülék másodpercenként 30 képkocka felvételére alkalmas. A H.264 tömörítésnek köszönhetően, a felhasználó több felvételt rögzíthet SD vagy SDHC típusú memóriakártyájára. Videofelvétel rögzítése közben igénybe vehető, mind az optikai kép stabilizátor, mind a kamera 10-szeres optikai zoomja. A Samsung „Successive Recording” technológiájával anélkül szüneteltethető és indítható újra a felvétel, hogy a külön részleteket külön fájlokba kellene lementeni.

 

A jobb minőségű képalkotás elősegítése érdekében a WB50-be arcfelismerő funkciót is építettek. Az új funkció révén az egyszemélyes portrék mellett kiváló csoportképeket is készíthetünk, hiszen a gép képes kilenc arc felismerésére is: csoportkép készítésekor a készülék a már tárolt - és így a felhasználó által fontosnak ítélt - arcokat részesíti előnyben a beállításkor. A kamera hasznos kiegészítője a mosoly- és a pislogás-érzékelés is, valamint a Beauty Shot elnevezésű mód szintén portrék készítésekor lehet hasznos, aminek segítségével a bőr tónusai még életszerűbbek lesznek, a nemkívánatos kisebb bőrhibák pedig eltűnnek. A WB550-ben emellett 13 jelenetmód között lehet választani, hogy a legkülönfélébb körülmények között is tökéletes képet készíthessünk. A fekete és ezüst színben megvárolható 105 x 61,4 x 36,5 milliméteres készüléket egy 2,7 hüvelykes 230 000 pixeles LCD kijelzővel is ellátták.

 

Egyszerűség stílusosan: TL100

A CES másik Samsung újdonsága a TL100, amely egy nagyon könnyen kezelhető 12,2 megapixeles gép. A kikapcsolt állapotban mindössze 16,6 milliméter vékony készülék könnyen elfér egy nadrágzsebben. A stílusos, szálcsiszolt, rozsdamentes acélból készült vázon egy 2,7 hüvelykes LCD kijelző, belsejében pedig kiváló 3-szoros optikai zoomra képes Samsung lencse található. A lehető legegyszerűbb kezelhetőség érdekében, a gépbe belekerült a Samsung egyik legújabb fejlesztése is, az „Smart Auto” funkció. A program bekapcsolásával a fényképezőgép valóban egy „célozz és kattints” kamerává alakul, ugyanis aAz előre beállított 11 jelenetmód közül a fényképezőgép választja ki az adott körülményeknek leginkább megfelelőt. Ha a fényképezőgéppel hegyeket kívánunk fotózni, az automatikusan Tájkép üzemmódba kapcsol. Ha közvetlenül utána portré készítésére készülünk, akkor a fényképezőgép automatikusan a megfelelő üzemmódba kapcsol, tehát kézi átállításra egyáltalán nincs szükség. Ráadásul a Smart Auto program együttműködik a Smart Album funkcióval is, ezáltal egyszerűvé válik a képek böngészése.

 

„A TL100-at a stílus és az egyszerűség tökéletes kombinációjának nevezhetjük. Vonzza a tekintetet: nemcsak a szálcsiszolt acél váza miatt, hanem a benne rejlő lehetőségek miatt is. A fényképezés még sosem volt ennyire egyszerű!.” - Tony Sorice, a Samsung Electronics America digitális képalkotás divíziójának értékesítési és marketing alelnöke.

 

 

tl100_tt.jpg
 

A TL100-ben megtalálható minden olyan funkció, ami gördülékenyebbé teheti a fotózást: Az arcfelismerés, mosolyfelismerés, pislogás-érzékelés és a Beauty Shot az egyszerűséget és a lehető legjobb képek elkészítését szolgálja.

 

A képek élességért a Samsung Digitális Kép Stabilizátor (DIS) rendszere a felelős, aminek segítségével elkerülhetőek a kéz remegése miatt születő homályos fényképek. A TL100 SVGA minőségű (800x592) MPEG-4 típusú videofelvételek készítésére is alkalmas, 20 képkocka/másodperc sebességgel. A 3-szoros optikai zoomot videózás közben is kihasználhatjuk, a felvételeket pedig még akár a fényképezőgéppel is szerkeszthetjük. A TL100-at a Function Description elnevezésű súgóval is ellátták -- bárhol járunk is a készülék menüjében, a súgó mindig a rendelkezésünkre áll, hogy rövid leírást adjon az adott menüpontról, funkcióról.

 

 

Új modellek az SL–szériában: SL100 és SL420

A 2009-es CES–en két taggal bővül a Samsung népszerű SL-szériája. Az SL102 és az SL420 fényképezőgépek egyaránt 10,2 megapixelesek, rendelkeznek arcfelismerő rendszerrel és Li-Ion akkumulátorral működnek.

 

 

sl420_tt.jpg

 

 

Az SL102-ben 3-szoros optikai zoomot, digitális képstabilizátort és 2,5 hüvelykes LCD kijelzőt találunk, míg az SL420 nagyobb LCD kijelzőt (2,7”), erősebb zoomot (5x) és kettős képstabilizátort kapott, amely egyesíti az optikai és a digitális képstabilizálás erényeit.  Az SL102 MJPEG/VGA video felvételére, az SL420 pedig nagyobb felbontású (SVGA) MPEG4 rögzítésére képes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.