Hirdetés

Újabb hibás chipset az Inteltől



|

Állítólag csak hardveres változtatással orvosolható a Haswell USB 3.0 defektje.

Hirdetés

Meglehetősen kellemetlen helyzetbe került 2011 elején az Intel, hiszen a Sandy Bridge processzorokhoz készült, 6-os sorozatú lapkakészleteiben felfedezett tervezési hibának köszönhetően fennállt a veszélye, hogy az érintett chipsetek SATA csatolóinak teljesítménye idővel csökkenni fog. A vállalat gyorsan javította a hibát, ám a gikszer korrigálása még így is olyan 700 millió dollárba került, hiszen a lapkatervező kénytelen volt kicserélni a gyártópartnereinél felhalmozott készleteket, kifizethette a visszahívott alaplapok árát, plusz pár héten keresztül nem volt képes elég chipsetet gyártani.


Úgy tűnik, hogy körülbelül két éven belül immáron másodszor lehet bajban az Intel, ugyanis a nyár elején piacra kerülő Haswell platformjának a lapkakészleteiben is akad egy kellemetlen hiba, amelyet a Fudzilla értesülései szerint - az előzetes hírekkel ellentétben - nem lehet szoftveresen javítani. A mostani probléma az előzőhöz mérten nem óriási: amennyiben a számítógép alvó állapotba kerül, akkor a felébresztése után nem működnek az USB 3.0 portokra dugott hardverek, újra kell azokat csatlakoztatni. Persze amennyiben billentyűzetről vagy egérről van szó, akkor azért kellemetlen a helyzet.


A hírek szerint a bug nem fogja késleltetni az új chipseteket használó alaplapok piacra kerülését, amelyet remélhetően úgy kell érteni, hogy már a javított lapkakészletekkel indul a tömegtermelés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.