Hirdetés

Újabb teszteken remekelt az AMD Ryzen



|

A Ryzen CPU-k olcsóbbak, de versenyképesek lesznek az Intel processzorokkal szemben.

Hirdetés

Ahogyan közeledik a Ryzen processzorok megjelenése, úgy egyre több információ, mérési eredmény és ár bukkan fel. Ezúttal azt tudtuk meg, hogy mire képes a teszteken a Ryzen 7 1700X. 

Hirdetés

Az AMD azt ígéri, hogy teljesítményben jelentős előrelépés lesz a korábbi termékeihez képest az új széria, ráadásul a legjobb Ryzen lapkák olcsóbbak lesznek (a felénél is kevesebbe kerülhetnek) az Intel legerősebb processzorainál, miközben versenyképesek maradnak azokkal. 

A kiszivárgott mérési eredmények azt mutatják, hogy a 3,4 GHz-es, nyolcmagos Ryzen 7 1700X pontszáma csak 9 százalékkal alacsonyabb, mint amit az Intel Core i7-6900K elért. És 4 százalékkal alacsonyabb, mint a Core i7-5960X pontszáma. Egyes tesztekben az AMD CPU még erősebb is - az eredményeket a PassMarkban mérték. 

Ami érdekes, hogy a Ryzen 7 1700X nem is a legerősebb AMD CPU lesz, elvégre a lista tetején a 3,6 GHz-es Ryzen 7 1800X van. Az AMD lapka ráadásul csak 95 wattot fogyaszt, míg az Intel chipek 140-et. 

A HotHardware a Sandra benchmark eredményeket tette közzé - ezek alapján a Ryzen 7 1700X nagyon közel van a 4,2 GHz-es Core i7-7700K-hoz. 

Bár az effajta mérések nem mindig utalnak a valós teljesítményre, azért biztatóak: asztali környezetben az AMD ezúttal megszorongathatja az Intelt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.