Hirdetés

Wavosaur 1.0.0.8000, a „mindentudó” audioszerkesztő



|

Úgy tűnik, hogy az ingyenes Audacity hangszerkesztő ezúttal komoly kihívóra akadt.

Hirdetés

Őskori neve ellenére mostani felfedezettünk – ha nem is friss – de mindenképpen új programnak számít. Óriási előnye rendkívül kis mérete. Alig fél megabájt, így viszonylag alacsony a rendszerigénye: tesztgépünkön betöltés után mindössze 1500 kilobájtot foglalt le magának a rendszermemóriából, ez persze egy fájl betöltésével rögtön feljebb ugrott. Ne felejtsük el azt sem, hogy teljesen ingyenes szoftverről van szó, amelyet fejlesztői állandóan frissítenek, így folyamatos javulás várható.

 

 

wavosaur2.jpg
Az alapvető hangszerkesztési funkciókon kívül pár rendkívül hasznos szűrőt is találunk benne. A Wavosaur például a percenkénti ütemek számát is le tudja mérni egy adott zeneszámban: még a dobalap megkeresésére és kiszűrésére is képes. Ezen lehetőségek használata a profi programokhoz képest némiképp hosszadalmas, és kevésbé jól konfigurálható, de továbbra is hangsúlyozzuk, hogy ingyenes alkalmazásról van szó. Érdemes még megemlíteni a beépített spektrumanalizátort, a remek VST-, ASIO- és MIDI-támogatást is.

 

Épp ebben rejlik óriási előnye: gyakorlatilag az egyetlen olyan ingyenes hangszerkesztő a piacon, amely ezeket mind tudja – különös tekintettel a VST-pluginekre. Ezekből rengeteg ingyenes változat érhető el, köztük számtalan effekt és feldolgozó, a fizetős változatokkal pedig komplett virtuális stúdióvá léptethetjük elő számítógépünket. Összességében rendkívül elégedettek voltunk a programmal: könnyen kezelhető, működése – ha nem is villámgyors, de – mindenképp fürgének nevezhető, ráadásul mindezért egy fillért sem kell fizetnünk.

 

 

Adatok

  • Ingyenes hangszerkesztő
  • Egyszerre több szerkesztőablak (MDI felület)
  • VST-, ASIO- és MIDI-támogatás
  • Fejlett spektrumanalizátor
  • 8, 16, 24 és 32 bites feldolgozás
  • Kötegelt feldolgozás
  • Bőrözhető felület

 

Értékelés

Előny: ingyenes; bőséges funkciókészlet, kis méret

Hátrány: kissé lassú működés

Teljesítmény: 79

Szolgáltatás: 95

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.