Hirdetés

A Google-é a google.hu



|

Meglepő, de a mai napig a google.hu nem a kereső nagyhatalom kezében volt.

Hirdetés

A korábban többször gazdát cserélt cím mától a Google saját keresőjére mutat.

Az információk szerint peres úton, szerezte meg a Google, ám az említett címet mostanáig birtokló vállalkozás vezetője ezt cáfolta. Elmondása szerint peren kívül sikerült megállapodniuk, részleteket azonban nem árult el.

A google.hu webcímet 2000-ben jegyezte be hazánkban egy magánszemély, mivel ekkoriban a Google-nek magyarországon nem volt védjegye. Később a google.co.hu néven futott a kereső magyar változata. Éveken át adták vették a domainnevet, mígnem sikerült az amerikai óriásnak megszereznie. Az eset nem egyedülálló, élelmes egyének több országban szerezték meg a vállalat elől a helyi címet és üzemeltettek megszólalásig hasonló internetese keresőt. Ilyen eset fordult elő Szlovákiában és Fehéroroszországban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.