Hirdetés

A gyerekek felét nem oktatják a biztonságra



|

A fiatalok 50 százalékának semmit nem mondanak a web veszélyeiről az iskolákban.

Hirdetés

Egy új kutatás eredményei aggodalomra adnak okot azzal kapcsolatban, hogy mennyire vannak biztonságban online a kiskorúak. A 9 és 16 év közöttiek 50 százaléka semmilyen oktatást nem kap az iskolákban a web veszélyeivel kapcsolatban.

Az ESET és a OnePoll által végzett tanulmány szerint további probléma, hogy a szülők negyede úgy gondolja, a gyermekei jobban értenek az online biztonsághoz, mint ők, ezért semmilyen tanácsot nem is adnak nekik. A megkérdezettek 40 százaléka szokta törölni az előzményeit azért, hogy a szülei ne tudják, mit csinált, illetve a harmaduk csinál olyan felhasználói fiókokat, amiről a család nem tud. A 9 évesek 70 százaléka gondolja úgy, hogy a szülőknek nem kell őket figyelniük.

A szakértők az online biztonságot a modern kori méhecskés történetnek nevezték, amely idegességet vált ki a szülőkben amiatt, hogy megtanítsák a gyerekeiknek, miket szabad és miket nem az online világban. Bár a szülők kétharmada szerint főként az ő feladatuk ennek az oktatása, a szakértők szerint az ő online viselkedésük is megkérdőjelezhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.