Hirdetés

A Sharp bemutatta az első Efficeon-alapú noteszgépet



|

Hirdetés

A gép a Transmeta 1GHz-es Efficeon TM8600 processzorára épül, 10.4 hüvelykes XGA felbontású LCD-vel, 256 megabájt memóriával, 20 gigabájtos merevlemezzel, az ATI Mobility Radeon grafikus gyorsítójával és beépített 802.11b/g WLAN-képességgel.




A Muramasa család más gépeihez hasonlóan az új Efficeon notesz könnyű és vékony is, súlya 910 gramm, vastagsága a legvékonyabb és legvastagabb pontjain 15.7, ill. 19.6 mm között van. A doboz szélessége 206, hossza 251 mm.



Nem meglepő, hogy az első Efficeon PC-t Ázsiában gyártják, hiszen az ázsiai (elsősorban japán) PC gyártók a Transmeta legjobb ügyfelei - a Fujitsu, a Sony, az NEC, a Toshiba és a Casio a Sharp mellett , tőlük származott az idei év első 9 hónapjában a cég bevételének 64 százaléka. A Transmeta az Efficeont is Ázsiában gyártatja.



Az elsőgenerációs modelleket a tajvani TSMC a 0.13 mikrométeres technológiával gyártja, a jövőre várható másodgenerációs lapkákat pedig a Fujitsu fogja gyártani 0.09 mikrométeres (90 nanométeres) technológiával.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.