Hirdetés

A WiFi hack és a jog - 1. rész



|

A wifi hack kicsit olyan, mint a dohányzás: vannak passzív és aktív résztvevői a jelenségnek.

Hirdetés

Az már viszont különbség, hogy míg az aktív dohányosok nagy része tisztában van azzal, hogy milyen káros következményekkel kell számolnia tette miatt, ugyanez nem mondható el a wifi hackerekről. Szintén különbség, hogy a passzív dohányosok - ellentétben a wifi hack áldozataival - szinte mindig tudják, hogy ők szenvedő részesei a folyamatnak. Ez a cikksorozat egyszerre szól a wifi hackereknek és áldozataiknak is.

1. Lopják a wifimet? Miből tudhatom ezt és mik a tennivalóim?

A wifi lopások gyakoriságáról nem nagyon találhatunk statisztikákat, csak becsülni lehet, hogy hány magyar háztartást és céget érint a probléma. Pedig a wifi router-ünk hatótávolságán belülről bárki könnyen rácsatlakozhat az internetkapcsolatunkra.

A teljes cikk ezen a linken érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.