Hirdetés

Akció a kamerás kalózok ellen



|

Hirdetés

Az akció során arra buzdítja a moziba járó közönséget és a mozi alkalmazottait az ASVA, hogy jelezzék, ha kamerázó kalózt érnek tetten. Minden rajtakapás és rendőrségi eljárás esetén 100 000 Ft jutalmat kap a szemfüles tettenérő.

Az akció célja, hogy lefüleljék a vetítés alatt kamerázókat, akik ezzel súlyosan károsítják a filmkészítőket, filmforgalmazókat. "A kalóz DVD-k jelentős része szinkronstúdiókból, mozikból kerül ki, melyek rossz minőségű kópiaként jutnak a feketepiacra. Ezzel nem csupán a filmes szakmát károsítják, hanem a nézőket is. A mostani akciónkkal azokat a kalózokat szeretnénk elfogni, akik szemérmetlenül kamerára veszik a moziban bemutatott filmeket" - nyilatkozta Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A győri Cinema City moziban márciusban már tartottak az akcióval kapcsolatos üzemelési és biztonságtechnikai tréninget az ASVA instrukciói alapján, mely olyan sikeresnek bizonyult, hogy a március 28-i Átok című film előadásán a mozi dolgozói bejelentése alapján elfogtak egy kamerás kalózt, aki a filmet digitális kamerával rögzítette. A mozi dolgozói sajnos nem jelentek meg a sajtótájékoztatón, így Kálmán András, az ASVA igazgatója nem tudta személyesen átadni a 100.000 Ft-os jutalmat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.