Hirdetés

Amerika teljes cybertámadásra készült Irán ellen



|

Az infrastruktúrát vették volna célba, ha a tárgyalások kudarcot vallanak.

Hirdetés

Nem sokkal Obama hivatalba kerülése után Amerika alapos és átfogó cybertámadási terveket dolgozott ki Irán ellen, derült ki a héten. 

Hirdetés

A Nitro Zeus terv az infrastruktúrát célozta volna, vagyis az elektromos hálózatot, a légvédelmet és a kommunikációs szolgáltatásokat. 

Ez volt Amerika pótterve arra az esetre, ha a diplomatikus törekvések kudarcot vallanak az ország nukleáris programjával kapcsolatban, és katonai összetűzésre kerül a sor. 

A jelentések szerint kulcsfontosságúnak tartották kiiktatni a Fordo nukleáris létesítményt, ami mélyen egy hegybe van építve. A rendszer megbénításával leállították volna az urándúsításra használt eszközöket. 

A Nitro Zeust a létező legnagyobb és legátfogóbb cyberháborús tervnek tartják, amit Amerika valaha kitalált. Ezzel párhuzamosan zajlott volna a katonai hadművelet, ha szükség lett volna rá. 

A mostani jelentések kitértek rá, hogy a civil infrastruktúra megbénítását a kormányon és az NSA-n belül is sérelmezték, illetve, hogy a Stuxnet férget Izrael az eredetinél még agresszívabbra módosította. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.