Hirdetés

Az új Premiere verzió nem támogatja a Macet



|

Hirdetés

A döntést elsősorban pénzügyi megfontolásokkal indokolták, és azzal, hogy az Apple folytatja nyomulását a szoftverpiacon. Az Adobe-nak ugyanis a digitális videoszerkesztő piacon az Apple Final Cut Pro programja a legnagyobb konkurense. A szoftver új verziója a múlt hónapban került piacra, kb. 300 új elemmel gazdagítva. „Ha az Apple maga is készít egy alkalmazást, ugyanennyivel szűkíti a piacot egy külső fejlesztő számára”, fogalmaz David Trescot, az Adobe digitális video termékcsoportjának igazgatója.




Az Adobe lépésére válaszul az Apple közleményben köszönti a Premiere felhasználókat, és kéri őket, térjenek át a Mac használatára. „Az új Power Mac G5 bejelentése és a Final Cut Pro 4 újításai fényében soha nem volt még jobb alkalom a Premiere felhasználók számára, hogy megtegyék ezt a lépést”. Az Adobe hétfőn az After Effects 6.0 verzióját is bejelentette. Ez a verzió támogatja a Macet, és egy új szövegmotort integrál, amellyel egyedi módon tipografizált animációk készíthetők. Az új szövegképességek révén a felhasználó a szöveget közvetlenül a kompozíciós ablakba gépelheti, és ott is szerkesztheti és formázhatja. Az Adobe optimalizálta a teljesítményt is, pl. az OpenGL támogatásával, ami javít a képernyőn történő megjelenítés gyorsaságán és interaktivitásán.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.