Hirdetés

Biztonsági képzés indul



|

A BSc szintű mérnök képzést a Noreg Kft. biztonsági szakemberei is segítik

Hirdetés

A Felsőoktatási Törvénynek megfelelően ettől az évtől a Gábor Dénes Főiskolán is a kétciklusú képzési rendszer szerinti alapképzési szakokon indul az oktatás. A képzés első, BSc ciklusában a hallgatók elméleti ismeretanyaggal jól megalapozott gyakorlatorientált képzést kapnak. Ezzel a képzéssel már önmagában is megállják helyüket a munkaerőpiacon, de az MSc (Master of Science) szakokon is folytathatják tanulmányaikat. A Noreg Kft. által támogatott képzésben a BSc ciklus hallgatói részesülhetnek.

 

A Noreg Kft. nyilvános közreműködése a mérnök-informatikus szakon ez évben indult BSc (Bachelor of Science) képzés „Informatikai rendszerek biztonsága és üzemeltetése" sávjának 2008/2009-es tanévében kezdődik, de az együttműködés értelmében a Noreg Kft. már idén részt vesz a végleges tananyag kialakításában, a jövőben pedig a két intézmény közösen dolgozza ki a jegyzeteket, és egyeztetnek más biztonsági témájú képzésekben is.

 

A Noreg Kft. segédeszközöket, főleg szoftvereket biztosít a Főiskola számára, emellett aktívan részt vesz az oktatásban és a gyakorlati képzésben. A mérnök informatikus szak hallgatói hálózati biztonságra vonatkozó szakdolgozati témákban konzulensként is választhatják a Noreg Kft. munkatársait. A két intézmény a jövőben az informatikai biztonság - különösen a hálózatok biztonságának területén - a kutatás-fejlesztés tevékenységüket is egyeztetik és összehangolják.

 

Az együttműködés révén az elméleti képzésen túl a diákok gyakorlati lehetőséghez is juthatnak, részt vehetnek kutatás-fejlesztés projektekben és a Noreg Kft. gyakorlati lehetőséget is biztosít a hallgatók részére.

„Főiskolánk erőssége, hogy hallgatóinkat korszerű információkhoz és tudáshoz juttatjuk, valamint a tanulási folyamatot személyre szabottan támogatjuk, menedzseljük" - mondta Dr. Hullám István a Gábor Dénes Főiskola tudományos rektor-helyettese. „A BSc képzésben a mérnök informatikus szak iránti munkaerő-piaci igény markánsan megjelenik mind a munkáltatói, mind a hallgatói oldalon. A Noreg Kft. támogatásával a hallgatók nem csak alapos elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek, amely növeli diákjaink elhelyezkedési esélyeit " - tette hozzá Hullám István.

 

„Az informatikai biztonság problémáit és megoldásait értő és a gyakorlatban alkalmazni is tudó mérnökök iránt egyre nagyobb a kereslet. Az „Informatikai rendszerek biztonsága és üzemeltetése" sávon a hallgatók részére nemzetközi szabványokon és ajánlásokon, valamint saját kutatásainkon alapuló ismeretek kívánunk adni, de ennek a legjobb gyakorlattal is összhangban kell lennie" - mondta Muha Lajos főiskolai docens, a szakirány vezetője.

 

„Munkatársaink örömmel fogadták, hogy részt vehetnek a jövő biztonsági szakembereinek képzésében, hiszen az információbiztonság napjaink egyik legnagyobb informatikai kihívása" - mondta dr. Kőrös Zsolt a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Az információbiztonsági szakemberképzés igényét a Gábor Dénes Főiskola is felismerte, és már megtette a szükséges lépéseket, hogy oktatási struktúrájába beépítse. Szívesen állunk rendelkezésükre, hogy diákjaikkal megosszuk szakmai tapasztalatainkat, és az oktatáshoz további segítséget (például szoftvereket) is biztosítunk az intézmény számára, amelyekkel az információbiztonság iránt érdeklődő hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is továbbfejleszthetik" - tette hozzá Kőrös Zsolt.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.