Hirdetés

Debütál a Microsoft új keresőmotorja



|

Hirdetés

A Microsoft a kedden fogja bejelenteni, hogy a teljesen nulláról fejlesztett keresőmotorja lesz a főszereplő a cég MSN.com webportálján, amely eddig a rivális Yahoo keresőmotorját használta.

A Microsoft új motorja november óta áll tesztelés alatt az MSN.com portál egyik sszekciója alatt, míg a fő-kereső oldalt még mindig a Yahoo technológiája működteti. Az új MSN Search használatával a felhasználók nem csak weboldalakon, hanem a Microsoft Encarta enciklopédiájában és az MSN Music szolgáltatás tételei között is tudnak majd keresni. Emellett a felhasználók rendelkezésére bocsát egy sor különböző segédeszközt is, mint például a találatok nyelvi- vagy domain szinten történő megszűrése, valamint a kereséshez helyrajzilag közel eső találatok megjelenítése. A Microsoft szintén ma avatja fel az MSN.com áttervezett oldalát is, amely letisztultabb és átláthatóbb lett, jobban kiemelt keresőmezővel.

"Jelentősen lecsökkentettük a linkek számát az oldalon, amely ezáltal gyorsabban töltődik be, és tisztább, könnyedebb lett a kivitelezése is." Az új MSN Search az MSN 25 különböző, lokalizált verziójához lesz elérhető és 10 különböző nyelvezetben.

A Microsoft hétfőn az MSN Toolbar Suite bétaverzióját is felújította, amelybe bele tartozik az MSN Desktop Search alkalmazás is. Az új verzió kijavít néhány, a Dr. Watson rendszerösszeomlás-elemző eszköz által jelentett hibát, és egyéb bug-okat is. Amennyiben nem alapértelmezett levelező, a továbbfejlesztett termék az Outlook-ban is tud keresni, és megváltoztatja azt is, ahogyan az MSN Desktop Search az email-csatolmányokat kezeli. A korábbi verziók "összeakadhatnak" a vírusvédelmi alkalmazásokkal, mivel a levelek csatolmányait átmeneti tárolóba helyezik az indexeléshez. A Toolbar Suite nem frissül automatikusan a Windows Update-n keresztül; az a http://beta.toolbar.msn.com/ webcímen érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.