Hirdetés

Hardveres fagyásgátló



|

Hirdetés

A RecoverPC névre keresztelt PCI-eszköz folyamatosan figyeli a rendszerpartíción bekövetkezett változásokat, és képes visszaállítani a súlyos hibák következtében "elszállt" rendszereket, még olyanokat is, ahol az összeomlás következtében még a Windows bootolása sem történne meg.

Az Involution Technology terméke BIOS szinten épül be a számítógép boot-szekvenciájába, így sokkal hatékonyabb, mint a szoftveres rendszervisszaállító megoldások. Steve Aspris, a termék angol disztribútora, a Halcyonics igazgatója nyilatkozata igen optimista: "Nem túl nehéz kihúzni a szőnyeget a Windows alól - akár teljesen bootolhatatlanná tehető a számítógép. A RecoverPC-vel a lehető legegyszerűbb módon és leggyorsabban állítható vissza a működő rendszer."

Az alig 180 dolláros kiegészítő képes hibásan működő vagy instabil meghajtóprogramok eltávolítására, korrupt regisztrációs adatbázis bejegyzések és fájlok eltávolítására is. Aspris szerint ugyan tény, hogy egyes szoftveres megoldások olcsóbbak mint a RecoverPC, viszont például egy Ghost-os visszaállítás sokkal lassabb, és a legtöbb visszaállító szoftver csak jóval kevesebb esetben hatékony.

A RecoverPC "Achilles-sarka" egyelőre az, hogy a visszaállításhoz szükséges adatokat a merevlemezen egy rejtett, elkülönített részen tárolja, ezért ha az összeomlás során a merevlemez fizikailag is sérül, egyelőre az eszköz is hatástalanná válik. Az Involution éppen ezért folyamatosan dolgozik egy USB meghajtóval kombinált megoldáson, mely többek között notebookokban is használható lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.